Skandi Trend

2014. december 6., szombat

Vásári forgatag

Ti már készültök? A héten nyílnak a karácsonyi vásárok. Nincs is annál jobb, mint a hidegben meginni egy forró teát vagy forralt bort, ha mákunk van, akkor még egy forró puncsba is belefuthatunk.  Szerencsére az utóbbi években már itthon is megjelent néhány árusnál a kedvenc karácsonyi italom a puncs. Persze nem olyan finom, mint Bécsben vagy a németeknél, de azért megteszi. (Egy kis karácsonyi hangulatú fogantyús Alba red fogantyús porcelánbögrében még finomabb….)


A fények, az illatok a forró ital nálam együttesen teremtik meg a karácsony hangulatát. Jó sétálgatni az adventi forgatagban. Nézelődni, iszogatni, és nem vásárolni. Ezt ugyanis pár éve megfogadtam, hogy forró italon és ételen kívül csak a szememet lakatom jól a vásárokon. Az itthoni adventi kínálat amúgy sem hoz lázba. Az ad hoc jellegű vásárlásokat úgyis megbánom utólag. A tavaly leamortizált karácsonyfadíszek utódjait már amúgy is megtaláltam. 



Remélem idén is tudom tartani magam ehhez.

Talán egyetlen olyan karácsonyi vásár van, ahol még én is elcsábulnék. Éppen 10 évvel ezelőtt jártam egy fantasztikus helyen. A Harz-hegység lábánál van egy gyönyörű régi császárváros, Goslar a neve. A középkori hangulatot árasztó városközpont gyönyörű háttért biztosít minden évben a karácsonyi vásárnak.  Az autók erről a részről teljesen ki vannak tiltva. Csak lovaskocsival lehet a központban közlekedni. Legalábbis ilyenkor. Mintha visszacsöppentünk volna az időben. Gyönyörű emlék. Remélem még visszajutok egyszer ebbe a városba. Addig is nosztalgiázok majd az itthoni és a bécsi adventi vásárokon forró punccsal a kezembe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése