Skandi Trend

2015. január 16., péntek

Mentőötletek januárra

Pár napja a szokásos újévi kívánságok között olvastam egy nagyon találó bejegyzést – ami az új évet, pontosabban a januárt üdvözli. Így hangzott: Január az év hétfője! Fájdalmas, ugye?

A januári első munkanap gondolom másoknak is hasonló gyötrelmes perceket okozott, mint nekünk. A hétfő reggeli készülődés még a szokásosnál is jobban kiütötte a biztosítékot. Volt minden: hiszti, nyafogás, veszekedés. Próbáltam gyorsan pozitívumokat keresni a januári napok bearanyozására. Sajnos nem sok sikerrel.

A decemberi ünnepi hangulat sajnos már elillant, ami előttünk áll, annak pedig már a gondolata is nyomasztó. Több hétnyi tél, hideg, zimankó…. A gyerekekkel végül oda lyukadtunk ki kínunkba, hogy sajnos a január monotóniáját még egy árva szülinap vagy névnap sem töri meg.
Egy anyának persze mindig kell egy mentőötletnek lennie a tarsolyában. Ma reggel tehát feladtam egy  házi feladatot a gyerköcöknek. Találjanak ki olyan dolgokat januárra,amik elviselhetőbbé teszik ezt a nyomasztó hónapot. Csak remélni tudom, hogy nem ezen agyaltak egész nap a suliban. Végül az ötletelés jól sikerült. Már egy fokkal jobb lett délutánra a hangulat. Az abszolút kedvenc ötlet: a takaró alá bebújva megnézni egy mesét vagy gyerekfilmet. Forró teával a kézben. Nem elfelejteni! (Star White ágytakaró vagy Star Warm grey gyapjútakaró és Alba red porcelán bögre). A második helyen végzett egy közös családi társasparti lejátszása (holtversenyben a Catan telepesei és a Scrable Junior változata). A decemberi kedvenc a közös süteménysütés most már csak a harmadik helyen landolt! Persze nem csoda,  hiszem az ünnepek alatt mindannyian telítődtünk az édes ízekkel. Ráadás ötletként elhangzott még az is, hogy számoljuk a napokat a farsangi mulatság eljöveteléig. Nem rossz, ugye? A február mindenesetre ígéretesebb hónapnak tűnik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése