Skandi Trend

2015. január 27., kedd

Szoborba zárt érzelmek

A legbensőségesebb érzelmek, hangulatok kifejezése sokak számára nem könnyű. A költői vénával vagy kézügyességgel megáldott emberek persze még ma is papírra vethetik érzelmeiket, de aki ezek híján van, és mégis szeretné valamilyen tárgyiasult formában elmondani, éreztetni az elmondhatatlant, annak ma nincs könnyű dolga.

Willow Tree szobrok - Skandi Trend


Egy bögre vagy egy gyertyatartó ugye nem igazán tudja kifejezni, hogy mennyire hálásak vagyunk például édesanyánknak a velünk töltött évekért, vagy épp alsós tanító néninknek, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagította életünket, amikor megtanított minket írni, olvasni, számolni. Az elmúlt évszázadokban ezeknek az érzelmeknek, a szeretetnek, hálának állított emléket a porcelánfigura. Nagymamám polcai tele voltak ezekkel a csodákkal. Törékenységük, régiességük miatt azonban már nem nagyon vannak divatban.

A modern kor persze reflektál a változásokra. A tartalom és forma megtartásával új, modernebb letisztultabb anyagra vált.  Susan Lordi képzőművész kézzel faragott műgyantából készült szobrai a Willow Tree figurák méltó modern kori utódjai a régmúlt porcelánfiguráinak. A hangulatos, figuratív szobrok az emberi érzelmek egy-egy csodás pillanatának lenyomatai. A szeretet, a remény, a közelség, a bátorság és a gyógyítás művészi formába való kifejezései.

 Willow Tree - Skandi Trend


A figurák nem terólad vagy énrólam szólnak, hanem a minket, embereket átszövő érzelmekről. Ezt mutatják be végtelen egyszerű, letisztult és kifinomult formában. Ezért tudják kifejezni még azt is, ami szavakkal kimondhatatlan. Ezzel akár emléket is állítva a nagy pillanatoknak, érzéseknek. Méltó emlék lehet így egy Willow Tree figura akár a nagy napon, vagy a baba születésénél, de bármilyen ünnepen, évfordulón is csodálatos igazi, életre szóló ajándékká válhat!

Willow Tree együtt hárman - Skandi Trend

Willow Tree körülötted - Skandi Trend



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése