Hozzávalók:
- 33dkg liszt
- 12dkg cukor
- 15dkg hideg vaj
- 75dkg alma
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál reszelt
szerecsendió
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- 3-4 evőkanál darált dió
(elhagyható, csak mi ezzel szeretjük)
- só
- 5-6 evőkanál hideg víz
Először a tésztát készítettem el, mert egy órát kellett pihennie a hűtőben.
30 dkg lisztet összegyúrtam a vajjal, a sóval,2
dkg cukorral és a vízzel.Fontos, hogy a vaj is és a víz is hideg legyen. Miután
összeállt a tészta egy órára hűtőbe tettem.
Ezalatt az idő alatt megpucoltam és feldaraboltam
az almákat kisebb szeletekre. Egy fél citrom levével lelocsoltam őket, hogy
addig se barnuljanak meg,amíg sütőbe nem kerülnek.
A maradék lisztet összekevertem a porcukor
maradékával, fahéjjal és szerecsendióval, majd hozzákevertem az
almaszeletekhez, és a dióval is megszórtam.
Elővettem a tésztát, és a 2/3 részét
kinyújtottam, majd kibéleltem vele az előtte kivajazott pie formát.Villával
megböködtem, majd szépen rákanalaztam az isteni illatú almát.Kinyújtottam a tészta másik felét is, majd befedtem vele az almákat, és körben a székénél, jol lenyomkodtam
Nem azért, de már itt nagyon jól nézett ki!:-)Ezután jött a legélvezetesebb része, a csinosítgatás.
Késsel 1 cm hosszú réseket vágtam bele és a tetejére a maradék tésztából kis leveleket. nyomkodtam.A végén pedig az egészet lekentem a tejes tojássárgájával.180 fokos sütőben légkeveréssel sütöttem kb 40 percig.
Melyik pitesütőt választaná:
Bármelyiket :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése