Skandi Trend

2014. november 29., szombat

Lele Boglárka receptje: Köles pite

Az én receptem saját "találmány".

Hozzávalók:

2 dl köles átmosva
4 dl víz
1 szál vanília kikapart belseje
2 evőkanál rozsliszt
3 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál méz
450 g erdei gyümölcs mix (fagyasztott, de olvasztva)
6 evőkanál barna cukor

Fahéj, őrölt gyömbér, szerecsendió (1-1 kávéskanálnyi)
A kölest megfőzzük a vaníliás vízben majd az olajat és a mézet, lisztet hozzákeverjük.A pitetálat kivajazzuk, lisztezzük.

A köles tésztát egyenletesen elosztjuk benne.
Az erdei gyümölcsöt lábasban krumplinyomóval kissé összetörjük, és a cukorral, fűszerekkel felmelegítjük.Ezt a köles tésztára tesszük.Ha szeretnénk a tetejét beszórjuk barna cukorral.

Előmelegített sütőben 220 fokon kb:25 perc alatt megsütjük!

Én langyosan szeretem a legjobban!

Melyiket választaná?

Mind a kettő tál gyönyörű, de talán a krém színűnek látszó tetszik jobban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése